Annikas BarnOmsorg AB

 

 

                                 Ett privat familjedaghem i Jakobsberg

 

Personalen 2016-2017 

Vi är fem som arbetar i hemmet och erbjuder pedagogisk omsorg (familjedaghemsverksamhet) i hemmiljö. Vi riktar oss främst till barn i åldern 1-9 år men tar även emot äldre barn vid behov och i mån av plats.

Familjedaghemmet är i ett två-plans kedjehus med stor tomt. Barnen har tillgång till hela huset, speciellt lekrum finns men även rum för den som vill vara lite för sig själv.

Vi som jobbar tillsammans har lång erfarenhet av både egna och andras barn. Annika längst till höger är utbildad förskollärare och har huvudansvaret för pedagogiken. Över 30 års erfarenhet finns hos Annika, både från förskola och familjedaghem. Jörgen har arbetat i hemmet de senaste 11 åren och har lång erfarenhet från föreningsliv samt inom ledarskap. Sara till vänster är uppvuxen i ett familjedaghem, så där finns stor erfarenhet av barn i olika åldrar. Yen i mitten har tidigare arbetat på förskola, Izabella bredvid Annika har arbetat en tid med oss och är duktiga på att hantera både barn och vuxna. Tillsammans delar vi på alla sysslor i verksamheten.

I familjedaghemmet har vi erfarenhet av barn med diabetes samt barn med matintoleranser. Vi beräknar även kolhydratintag samt ger insulin med spruta eller pump.

Personalen har även utbildning inom TAKK.

Vi samarbetar med andra familjedaghem/dagbarnvårdare i Jakobsbergsområdet. Träffas gör vi ett par ggr/veckan för att barnen skall få möjlighet att möta andra barn och vistas i större barngrupper.Vi gör utflykter i naturen samt till lekplatser, museer o.s.v.

 All mat tillagas i hemmet och barnen hjälper till både med dukning och matlagning. Populärt bland barnen är att få vara med och baka.

 I trädgården planterar vi och sätter blommor, kryddväxter och potatis tillsammans med barnen.