Annikas BarnOmsorg AB

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2019-11-16

Veckan har bjudit på mycket väta men även mycket nytt!
Bland annat gick barn tillsammans med pedagog på första passet av den afrikanska dansen.
Läraren Atab berättade att han kommer ifrån Senegal och att dansen barnen ska få lära sig härstammar från Västafrika. Passet började med en uppvärmning och därefter fick var och en bestämda platser för att kunna röra sig ordentligt i varje danssteg. Barnen var fokuserade och fyllda med inlevelse! Atab visade diverse danssteg och barnen härmade.
Efter danslektionen fick alla en introduktion för nästa pass.
Då skulle Atab lära alla en sång, och denna har vi faktiskt övat på sen tidigare.
På biblioteket hämtade barnen böcker att läsa, både högt med pedagog eller ensamma genom att följa bilderna och hitta på egna sagor. Vi fick även ta hem flera böcker från biblioteket och ha på förskolan och det blev vi väldigt glada för!
På biblioteket fanns en stor skärm som man kunde styra med fingrarna så flyttades skärmen dit man ville. Barnen testade och visade olika vägar och hur man kunde få skärmen att vrida sig åt olika håll.
Utomhus har barngruppen vandrat i skogen och klättrat på stora stenar och nedfällda träd.
Vi har letat efter pinnar som vi gjort bokstäver av.Vattenpölar har bidragit med smaskiga soppor i parken eller bassänger för smutsiga stövlar.
Rymden flyter runt i verksamheten och barnen fortsätter skapa stora farkoster och rymdraketer. Hur ser allting ut? Genom att ta hjälp från böcker får barnen inspiration om vilka färger man kan använda. ¨
I veckan har en städpatrull samlat ihop verksamhetens skräp och följt med till återvinningen för att kasta allt i rätt container. När man kastar skräp på återvinningen hjälper man miljön och bidrar till återskapande. Vi har samtalat om skräpplaneterna vi skapat tidigare och att skräpet heller bor på soptippen så den kan omvandlas till nya saker, istället för att bo på marken.
I Läroteket har bokstaven Jj arbetas med. Vi fick en längtan till sommaren och gjorde Jordgubbar som satts upp på väggen.
Inomhus har rollekarna flödat, mamma, pappa, barn. Hund och Katt. Bokstäver och olika former har det arbetas med.