Annikas BarnOmsorg 

 

 

  Ett privat familjedaghem (pedagogisk omsorg) i Jakobsberg

 

Nyheter 2022-07-01

 

 

 

 

 

 

Denna vecka så har både solen och regnet varit på besök, vi har spenderat veckan ute i trädgården där vi fyllde vår pool som barnen fick svalka sig i. Poolen fylldes med leksaker och då var det bara fantasin som satte gränser för barnens alla nya påhitt och bus. Poolvattnet gick även åt till att fylla vattenkannor för att sedan vattna alla törstiga blommor som finns i trädgården.

Sandlådan var en stor hitt även denna vecka och barnen tycke att det var som att ligga på stranden, där tillverkades sandslott och barnens alla favoriträtter.

ACn inne i huset uppskattades av alla i värmeböljan, emellanåt gick vi in för att ta en paus från all sol och då lades det pussel, lästes böcker, spelades spel. Barnen utmanade sig själva genom att bygga världens längsta orm med hjälp utav klossar i olika färger och genom samarbete och koncentration så blev ormen riktigt bra och barnen kände sig nöjda. Sjukhus har varit populärt att leka i veckan, de äldre barnen fick agera doktorer och de yngre lyssnade på instruktionerna som de fick av ”läkarna” för att ge patienterna den vård de behövde. Slutdiagnoserna på barnens patienter var bland annat en sten i hjärnan, eksem i pannan, zoombievirus och en massa brutna ben.

Terminen närmar sig sitt slut och det innebär storstädning och rensning, barnen har varit mycket hjälpsamma och intresserade av att göra det fint inför hösten. I slutet av veckan kom efterlängtat regn och barnen var mer än gärna ute i regnet och plaskade samt lekte lekar som ”under hökens vingar kom” och kull. Veckan avslutades med det obligatoriska fredagsmyset där barnen fick välja aktivitet, de var snabba med att välja ”just dance”.